In Cóntact – De Contactlens Podcast

#5: De ‘Revival’ van de Scleralens & Verdere Ontwikkelingen – Simone Visser

In aflevering #5 van ‘In Cóntact – De Contactlens Podcast’ werd onze Esther-Simone Visser geïnterviewd. Eef van der Worp en Simone doken diep in de geschiedenis van contactlenzen en de cruciale rol van haar vader – oprichter van Visser Contactlenzen – Rients Visser.

Shownotes van In Cóntact – De Contactlens Podcast

Om het verhaal ‘scleralenzen’ compleet te maken en af te ronden, ontkomen we er niet aan op bezoek te gaan bij de pioniers op dit vakgebied: niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. We gaan naar Nijmegen deze keer, en spreken uitgebreid met Simone Visser in de praktijk die haar vader heeft opgericht. Haar vader heeft mede aan de wieg gestaan van de moderne scleralens zoals we die nu kennen. Hoe is dat zo gekomen? En langs welke weg heeft de scleralens zich aangepast – letterlijk en figuurlijk – aan de omgeving? In een enerverend en persoonlijk gesprek leren we Rients Visser sr. kennen, als grondlegger op scleralensgebied en als mens. 

Deze podcast is een initiatief van optometrist Eef van der Worp BOptom PhD, en wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van een beurs van de ANVC (Algemene Nederlandse Vereniging van Contactlensspecialisten).

website ANVC:
www.anvc.nl

website In Contact – Dé Contactlens Podcast:
https://www.buzzsprout.com/2179618

Muziek: Micha Sprenger & Eef van der Worp

Speciale dank aan Jan Keunen, Arie van Oosterwijk Saskia Imhof, en Richard Pearson – voor hun hulp bij de zoektocht naar de historie van de contactlens in Nederland.