NCC congres 2022

Op zondag 26 en maandag 27 juni vond het Nederlands Contactlens Congres (NCC) plaats in NH Veldhoven. Het NCC is een initiatief van de NAC (Nederlandse Associatie van Contactlensleveranciers) i.s.m. de ANVC (Algemene Nederlandse Vereniging voor Contactlensspecialisten).

Het programma was bijzonder divers en enorm uitgebreid; van de Customer journey bij keratoconus tot de Contact Lens Evidence-based Academic Reports (CLEAR) tot Boobytraps in Myopia management en nog heel veel meer! De voertaal was zowel Nederlands als Engels. Manager Specialisten bij Visser Contactlenzen Jeroen Mulder was als programmadirecteur van het NCC erin geslaagd een bijzonder informatief geheel neer te zetten. Ook de optometristen bij Visser Contactlenzen Nienke Miltenburg-Soeters, Karolien Elving en Cor Oosting-Klock leverden een bijdrage aan het congres. Daarnaast verzorgde Imke Jacobs de lezing ‘The Story of Comfort’. Inmiddels werkt Imke ook als optometrist voor Visser Contactlenzen.

Nienke Miltenburg-Soeters, Eef van der Worp en Carina Koppen

Meer over het NCC
Het Nederlands Contactlens Congres heeft als doel de contactlens in de breedste zin des woords centraal te laten staan tijdens een tweedaags congres waar educatie, innovatie, nieuws en ontwikkelingen en netwerken centraal staan. Sinds de eerste editie in 2006 is het evenement uitgegroeid tot het grootste contactlens- gerelateerde congres in Europa met ruim 1900 deelnemers uit meerdere landen.