Contactlenzen

Cliënt zijn bij Visser Contactlenzen betekent de beste zorg voor uw ogen, waarbij het veilig én comfortabel dragen van lenzen ons motto is. De combinatie van onze zeer kundige specialisten en ons brede assortiment zorgt ervoor dat wij vaak een oplossing voor u kunnen vinden waar het bij een ander ophield.

Het belang van hygiëne

Veelgestelde vragen

  • Bijna iedereen kan contactlenzen dragen. Van jonge kinderen tot mensen die al een hoge leeftijd bereikt hebben. Er zijn zoveel verschillende soorten lenzen dat zelfs de meest ‘moeilijke’ ogen vaak toch lenzen kunnen verdragen. Sommige oogafwijkingen kunnen ook alleen met lenzen gecorrigeerd worden; de zogenaamde medische indicaties. Belangrijk is dat iemand goed voor de lenzen kan zorgen. Ook als u vroeger al lenzen geprobeerd heeft maar er niet aan kon wennen, wil dat niet zeggen dat er voor u helemaal geen mogelijkheden zijn. Er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Komt u er gerust eens over praten.

  • Om hier antwoord op te geven zouden wij eerst uw ogen moeten bekijken en meten om te zien wat voor u de mogelijkheden zijn. Het belangrijkste verschil tussen vormstabiele en zachte lenzen is dat vormstabiele lenzen langer meegaan en zachte lenzen gemakkelijker wennen. Welke lenzen we voor uw ogen het meest geschikt vinden, kunnen we pas beoordelen na de metingen en tijdens de proefpassing.

  • Afhankelijk van het soort lenzen duurt de gewenningsperiode enkele dagen tot een paar weken. Visser Contactlenzen geeft duidelijke instructies mee over hoe lang de lenzen per dag gedragen mogen worden tijdens de beginperiode. Meestal volgen we een opbouwschema: iedere dag twee uur langer, zodat ze na een week de hele dag gedragen kunnen worden. Het is belangrijk om het schema strikt te volgen, zelfs al zitten de lenzen direct zo prettig dat u ze de hele dag in wilt houden. Ogen moeten namelijk de gelegenheid krijgen om aan de nieuwe situatie te wennen. Dat gaat beter wanneer dit geleidelijk gebeurt.

  • Omgaan met contactlenzen is niet moeilijk. Vraagt u het eens aan iemand die al contactlenzen draagt. Het inzetten en uithalen van de lenzen is een handigheidje dat u snel genoeg onder de knie krijgt. Vooral in het begin is het belangrijk dat u daar rustig de tijd voor neemt. Bij Visser Contactlenzen oefenen we eerst samen met u, net zolang tot u zich zeker genoeg voelt om het thuis alleen te doen. Na een tijdje ontwikkelt u uw eigen routine en wordt het een eenvoudige handeling. Heeft u er in de praktijk toch nog problemen mee, dan kunt u altijd bij ons terugkomen om nog eens te oefenen. Juist de nazorg is een belangrijk argument om voor Visser Contactlenzen te kiezen.

  • Zeker mensen met een wat sterkere oogafwijking zullen met contactlenzen beter zien dan met een bril. De verklaring is eenvoudig. Tussen het oog en het brillenglas zit altijd een zekere afstand, waardoor vertekening van het beeld kan optreden. Bij contactlenzen vindt de correctie op het oogvlak plaats: de afstand tussen lens en oog is miniem. Hierdoor zie je met contactlenzen vrijwel net zo scherp als iemand die van nature goede ogen heeft. Bovendien worden contactlenzen direct op het oog gedragen; dat wil zeggen, ze ‘drijven’ op een laagje traanvocht. Als het oog beweegt, beweegt de lens mee. Bij een bril kijk je bij een oogbeweging tegen de randen van het montuur aan. Of je moet je hoofd meebewegen. Veel mensen die van een bril op lenzen overstappen zijn aangenaam verrast door de verbetering van de ‘beeldkwaliteit’.

  • Als u uw lenzen maar af en toe wilt dragen zijn vooral zachte lenzen geschikt. Met vormstabiele lenzen gaat dit moeilijker; wanneer de lenzen namelijk een tijd niet gedragen zijn, moet de gewenning weer geleidelijk opgebouwd worden.

  • Als u voor het eerst lenzen heeft besteld en deze lenzen zijn bij ons binnengekomen en gecontroleerd, dan bellen wij u op om een afspraak te maken voor een instructie. Tijdens deze instructie leert u de lenzen in te zetten, uit te halen en te verzorgen. De totale instructie neemt ongeveer een uur in beslag. Daar nemen we alle tijd voor, omdat wij vinden dat u vol zelfvertrouwen met het dragen van lenzen moet beginnen. De contactlenzen worden compleet geleverd, inclusief een handige starterset met lenshouder en vloeistof. Bovendien krijgt u duidelijke gebruiksinstructies mee, die u thuis nog eens op uw gemak kunt nalezen. Mochten er zich vragen of problemen voordoen, dan kunt u ons altijd bellen. Ook maken we direct een afspraak met u voor de eerste controle. Vooral in de beginperiode willen we uw ogen regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat de gewenning goed verloopt en om eventuele vragen te beantwoorden.

Staat uw vraag er niet tussen?

Visser Contactlenzen

De beste oplossing, de beste zorg.