• St. Annastraat 93
  • 6524 EJ Nijmegen
  • 088 900 80 80
  • Lettergrootte

Kinderen & contactlenzen

Rondom het dragen van contactlenzen door kinderen ontstaan vaak veel vragen bij de ouders. En terecht. Voordat u lenzen inzet bij uw kind wilt u natuurlijk goed geïnformeerd zijn en weten wat de eventuele risico’s zijn. Wij kunnen u geruststellen: vanaf een leeftijd van ongeveer 8 jaar zijn de meeste kinderen prima in staat om veilig en comfortabel contactlenzen te dragen.

De ontwikkeling van een oog

Een kinderoog heeft op tweejarige leeftijd normale volwassen afmetingen. De voorzijde van het oog (daar waar de contactlens zit) zal de rest van het leven nauwelijks meer veranderen. Vanaf dat moment zou een kind in theorie al lenzen kunnen dragen. Hygiëne is echter een zeer belangrijke factor bij het veilig en comfortabel dragen van contactlenzen. Het is daarom van belang dat een kind zelf ook hygiënisch om kan gaan met zijn lenzen en dat de ouders hier goed bij kunnen helpen. Meestal is een kind daartoe in staat vanaf een leeftijd van 8 jaar. Met andere woorden: het is prima mogelijk om op een leeftijd van circa 8 jaar al te beginnen met contactlenzen. Soms kan, om medische redenen, al veel eerder worden begonnen met contactlenzen.

Kosten van contactlenzen voor kinderen

De kosten van een passing vindt u terug in onze prijslijst oogonderzoeken. Wanneer u inderdaad lenzen wilt aanschaffen voor uw kind, dan is wellicht het Visser Serviceabonnement een voordelige optie, zeker omdat uw kind tot zijn of haar 22e jaar recht heeft op onze jongerenkorting.

Contact

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind? Plan dan vrijblijvend een passing in. Onze specialisten bekijken dan uitgebreid de ogen van uw kind en brengen een advies uit. Meer weten? Neem contact met ons op! Ons servicebureau plant graag de afspraak voor u in.