Kinderen en contactlenzen

Rondom het dragen van contactlenzen door kinderen ontstaan vaak veel vragen bij de ouders. En terecht. Voordat u lenzen inzet bij uw kind wilt u natuurlijk goed geïnformeerd zijn en weten wat de eventuele risico’s zijn. Wij kunnen u geruststellen: vanaf een leeftijd van ongeveer 8 jaar zijn de meeste kinderen prima in staat om veilig en comfortabel contactlenzen te dragen.

Myopie
Afbeelding voor De juiste contactlens voor uw kind?

De juiste contactlens voor uw kind?

Maak samen met uw kind een afspraak met één van onze specialisten en we kijken welke lens geschikt is.

De ontwikkeling van een oog

Een kinderoog heeft op tweejarige leeftijd normale volwassen afmetingen. De voorzijde van het oog (daar waar de contactlens zit) zal de rest van het leven nauwelijks meer veranderen. Vanaf dat moment zou een kind in theorie al lenzen kunnen dragen. Hygiëne is echter een zeer belangrijke factor bij het veilig en comfortabel dragen van contactlenzen. Het is daarom van belang dat een kind zelf ook hygiënisch om kan gaan met zijn lenzen en dat de ouders hier goed bij kunnen helpen. Meestal is een kind daartoe in staat vanaf een leeftijd van 8 jaar. Met andere woorden: het is prima mogelijk om op een leeftijd van circa 8 jaar al te beginnen met contactlenzen. Soms kan, om medische redenen, al veel eerder worden begonnen met contactlenzen.

Afbeelding van De ontwikkeling van een oog

Veelgestelde vragen

  • In combinatie met een Visser Serviceabonnement is een passing meestal gratis. Hieronder staan de basisprijzen voor passingen van contactlenzen.

    Voor alle type contactlensaanpassingen: Een nieuwe passing = € 122,- / een her-aanpassing = € 82,-.

    Na het aanpas-traject kan er een abonnement afgesloten worden en vanaf dat moment zijn deze kosten inbegrepen binnen het abonnement.

  • Het is heel begrijpelijk dat u zich zorgen maakt als uw kind al op jonge leeftijd bijziend is en dus een bril of contactlenzen moet dragen om in de verte scherp te kunnen zien. Dat uw kind bijziend is, wil echter nog niet zeggen dat uw kind ook progressieve myopie heeft. Het is heel goed mogelijk dat de myopie zich stabiliseert en dus niet steeds toeneemt. Het is wel heel belangrijk dat de myopie bij uw kind goed wordt gecontroleerd. Het is namelijk zo dat de kans op het afremmen van progressieve myopie het grootst is op jonge leeftijd. Dus hoe eerder er met een passende behandelmethode is begonnen hoe beter de myopie kan worden afgeremd.

Staat uw vraag er niet tussen?

Visser Contactlenzen

De beste oplossing, de beste zorg.