Leeslenzen

Als u problemen krijgt met lezen of computerwerk dan kan het zijn dat u een leescorrectie nodig heeft. Dit kan verholpen worden met een bril, maar ook met contactlenzen. Deze lenzen worden in de volksmond leeslenzen genoemd.

Informatie over de passing

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen zijn contactlenzen met een sterkte voor veraf, dichtbij en daar tussen in, onder andere voor mensen die veel achter de computer zitten. Deze lenzen hebben een geleidelijke overgang van de afstandssterkte naar de leessterkte. Over het algemeen zit de afstandssterkte in het midden van de lens en rondom aan de buitenrand zit de leessterkte. Dit wordt ook andersom toegepast. Het voordeel is dat mensen met leesproblemen geen leesbril meer nodig hebben naast hun lenzen; de leesbril is als het ware ingebouwd in de lens.

Bifocale lenzen

Bifocale contactlenzen zijn, net als multifocale lenzen, lenzen met zowel een sterkte voor veraf als voor dichtbij. Bifocale lenzen hebben echter twee aparte zones in de lens in plaats van een geleidelijk verloop van de afstandssterkte naar de leessterkte. Bifocale lenzen hebben dus geen tussen-sterkte. Aan de bovenzijde is de verte-sterkte aanwezig, terwijl de leessterkte zich aan de onderzijde van de lens bevindt. Om ervoor te zorgen dat het leesdeel onderin blijft zitten, wordt de lens aan de onderzijde iets verdikt/verzwaard zodat de lens niet zal ronddraaien in het oog.

Monovisie

Naast het gebruik van multifocale of bifocale lenzen, bestaat ook nog de optie voor monovisie. Hierbij wordt in het ene oog een lens gedragen om veraf scherp te zien en wordt in het andere oog een lens gedragen waarmee van dichtbij goed kan worden gezien. De hersenen kiezen automatisch wanneer welk oog gebruikt moet worden.

Afbeelding voor De juiste contactlens voor uw ogen?

De juiste contactlens voor uw ogen?

Maak een afspraak met één van onze specialisten en we kijken welke lens het best bij u past.

In drie stappen naar de perfecte leeslens

calendar

1. Maak een afspraak

Neem contact op met ons servicebureau via 088 900 80 80 en maak een afspraak bij een vestiging bij u in de buurt.
user-focus

2. Passing bij Visser

Tijdens een passing bekijkt onze specialist welk type lens het meest geschikt is voor uw oog en wensen. Dit kunnen zachte lenzen zijn, zoals bijvoorbeeld de siliconen hydrogel lenzen, maar het kan ook zijn dat vormstabiele lenzen in uw geval beter zijn.
lens

3. Contactlenzen ontvangen

Na de passing bestelt onze specialist de contactlenzen die het beste bij uw ogen passen. De levering vindt plaats vanuit ons Centraal Magazijn.

Veelgestelde vragen

  • Bifocale lenzen en multifocale lenzen zijn duurder dan gewone lenzen. Omdat er veel mogelijkheden zijn en het aanmeten maatwerk is, is een exacte prijsopgave pas te geven na een passing.
    Passing zachte leeslenzen = € 122,-. Passing vormstabiele leeslenzen = € 122,-. Lenzen voor monovisie zijn net zo duur als reguliere lenzen.

  • Mocht u onverhoopt niet tevreden zijn over het maximaal haalbare resultaat van uw leeslenzen, dan kunt u bij de nacontrole uw lenzen inleveren. U krijgt dan het bedrag dat u voor de lenzen betaald heeft volledig terug. De aanmeetkosten die gemaakt zijn voor het onderzoek en het aanmeten van de lenzen worden niet terugbetaald.

Staat uw vraag er niet tussen?

Visser Contactlenzen

De beste oplossing, de beste zorg.