• St. Annastraat 93
 • 6524 EJ Nijmegen
 • 088 900 80 80
 • Lettergrootte

Kosteloos multifocale lenzen uitproberen

Bijna iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: het zien op korte afstand wordt lastiger. Multifocale contactlenzen kunnen hier een oplossing voor bieden, waarmee u zonder het gebruik van een leesbril toch goed kunt zien van dichtbij. In onze brochure vindt u meer informatie over dit type lens.

Gratis zachte multifocale lenzen uitproberen bij deelname aan onderzoek
Normaal gesproken zitten er kosten verbonden aan de passing van multifocale contactlenzen. Wij starten binnenkort echter een onderzoek naar de tevredenheid over het zicht met multifocale zachte contactlenzen. Indien u uw medewerking wilt verlenen aan dit onderzoek, hoeft u niet te betalen voor de passing en kunt u de lenzen en bijbehorende vloeistof een maand lang gratis uitproberen.

Wat houdt het onderzoek voor u in?
Wij vragen u om in totaal drie keer naar onze praktijk in Nijmegen te komen. Dit zijn reguliere afspraken behorende bij een passing. Bij het eerste bezoek meten we u ogen op en vragen wij u om een aantal computeropdrachten te maken en om een vragenlijst in te vullen. Bij de volgende afspraak, twee weken later, krijgt u de nieuwe lenzen in en doen we opnieuw een aantal metingen. Bij de laatste controle, wederom twee weken later, bespreken we hoe het met de lenzen gaat. Ook vragen wij u dan om opnieuw een aantal computeropdrachten te maken en om een vragenlijst in te vullen. Als u de lenzen vier weken gedragen heeft wordt u ter afsluiting door een van onze onderzoekers gebeld om te vragen naar uw ervaringen.

Meedoen aan dit onderzoek is geheel vrijwillig en heeft geen gevolgen voor uw eventuele volgende afspraken bij Visser Contactlenzen.

Wat gebeurt er met uw persoonsgegevens?
Gegevens die tijdens het onderzoek verzameld worden blijven geheim. Persoonsgegevens zullen worden vervangen door een codenummer en alleen de uitvoerend onderzoeker beschikt over de sleutel voor de code. Alleen de medewerkers van het onderzoeksteam kunnen uw gegevens inzien en doen dit volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. De gegevens zullen worden gebruikt voor het schrijven van een publicatie die wordt ingediend bij een internationaal tijdschrift. Wij zijn verplicht uw onderzoeksgegevens 15 jaar te bewaren. Daarvoor geeft u toestemming als u meedoet aan dit onderzoek. Als u dat niet wilt, kunt u niet meedoen aan dit onderzoek. Soms kunnen wij met dit onderzoek andere afwijkingen van uw oog vinden, waardoor wij u naar uw huisarts of oogarts moeten verwijzen. Als u niet op de hoogte wilt worden gebracht van eventuele afwijkende bevindingen dan kunt u helaas niet deelnemen aan het onderzoek.

Voorwaarden om te kunnen deelnemen aan het onderzoek
Om deel te kunnen nemen aan het onderzoek, is het belangrijk dat u aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • U hebt leesklachten en bent gemotiveerd om multifocale lenzen te proberen;
 • U heeft in de afgelopen twee jaar geen multifocale lenzen gedragen of uitgeprobeerd;
 • U bent tussen de 44 en 60 jaar oud;
 • U hebt een oogsterkte zonder cilinder of met een maximale cilinder van -0.50 dioptrie.
 • U hebt een goede gezichtsscherpte in ieder oog, al dan niet met bril of huidige contactlenzen;
 • U hebt geen oogaandoening die de gezichtsscherpte en draagcomfort beïnvloedt;
 • U hebt geen oogoperatie ondergaan;
 • U gebruikt geen medicijnen die invloed hebben op de traanfilmkwaliteit, bijvoorbeeld betablokkers en/of antidepressiva;
 • U hebt de afgelopen 6 maanden geen trauma aan oog of oogkas gehad;
 • U bent mentaal of fysiek niet beperkt.

Wilt u meer weten over dit onderzoek?
In dit document vindt u alvast aanvullende informatie. Heeft u hierna nog vragen? Dan kunt u terecht bij onze optometrist Moniek Aelen. U kunt haar benaderen door onderstaand formulier in te vullen.

Wilt u een afspraak maken voor een passing voor multifocale lenzen?
Dan vragen wij u vriendelijk om het formulier hieronder in te vullen. Ook als u geen interesse heeft in deelname in het onderzoek, maar wel graag een afspraak wilt maken voor een passing voor multifocale zachte contactlenzen, kunt u het formulier invullen. Houdt u er dan wel rekening mee dat er kosten verbonden zitten aan de passing.

Kosteloos multifocale lenzen uitproberen