• St. Annastraat 93
  • 6524 EJ Nijmegen
  • 088 900 80 80
  • Lettergrootte

Nachtlenzen

Door het dragen van nachtlenzen heeft u overdag scherp zicht, zonder dat u overdag een bril of lenzen hoeft te dragen.

Het principe is simpel: terwijl u slaapt corrigeren de lenzen zonder dat u het merkt uw ogen. Door de speciale vorm zorgen deze er namelijk voor dat de voorkant van het hoornvlies iets afvlakt, waardoor uw zicht verbetert. Afhankelijk van de stugheid van het hoornvlies levert dit 1 tot 2 dagen lang scherp zicht op, terwijl uw ogen overdag volledige rust krijgen. Nachtlenzen vormen een prima alternatief als u overdag geen bril of lenzen wilt dragen en ook niet wilt kiezen voor een ingrijpende laserbehandeling.

Bij kinderen meten wij alleen nachtlenzen aan wanneer dit in een sterk geprotocolleerde onderzoekssetting is, met als doel data te verzamelen rondom myopiebeheersing (het verminderen van de achteruitgang van de ogen). Hierbij wordt het oog van het kind nauwlettend iedere drie maanden gecontroleerd en de lenzen jaarlijks worden vervangen. Wanneer het geen myopiebeheersing in een onderzoekssetting betreft, meten wij geen nachtlenzen aan bij personen onder de 18 jaar.

FreeView programma

Visser werkt met nachtlenzen van het FreeView programma, dat bestaat uit deskundig advies en intensieve begeleiding, inclusief regelmatige nacontroles.

Voordelen en nadelen

Voordelen nachtlenzen

  • Overdag goed zicht zonder bril of lenzen
  • Optimaal resultaat na een week
  • Geen definitieve ingreep

Nadeel nachtlenzen

    Een nadeel van het dragen van nachtlenzen is dat wanneer u hiermee wilt stoppen, het een poos duurt voordat het hoornvlies weer zijn normale vorm terug heeft. In die periode wisselt de sterkte van het oog heel erg. Dit is op te vangen met het dragen van daglenzen. Regelmatige controle is noodzakelijk om de sterktewisselingen op te vangen.

Kosten

De kosten voor een passing van nachtlenzen vindt u terug in onze prijslijst oogonderzoeken.

Nachtlenzen worden standaard aangeboden in een abonnementsvorm. U draagt nachtlenzen in een abonnement vanaf € 35,45 per maand. Wanneer  u jonger bent dan 22 jaar, ontvangt u € 5,00 korting op het maandbedrag. In het bedrag zitten de controles (om de drie maanden) en elk jaar nieuwe lenzen inbegrepen.

Voor de Freeview-lenzen moet een borg worden betaald van € 75,00 per lens. Deze borg ontvangt u terug na inlevering van de lenzen (in welke staat dan ook), mits de lenzen binnen drie maanden na opzegging van het abonnement zijn ingeleverd.

Contact

Bent u geïnteresseerd in het dragen van nachtlenzen? Neemt u dan contact met ons op voor het plannen van een vrijblijvende passing.