Controle

Tijdens een controle controleert de specialist uw hoornvlies en bekijkt de passing van de lens op uw oog. De specialist bespreekt met u of de lens bevalt en meet of de sterkte nog steeds toereikend is. De tarieven vindt u onderaan deze pagina bij de FAQ’s.

Maak een afspraak

Traject controle

calendar

1. Afspraak

Via ons servicebureau kunt u een afspraak inplannen voor een controle.
user-focus

2. Controle

De specialist controleert uw ogen. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Voor het beoordelen van de algemene gezondheid van uw oog raden we aan om een optometrisch onderzoek in te boeken bij uw behandelend oogarts of bij ons.
lens

3. Bestellen

Na afloop van de controle kunnen wij, indien gewenst, nieuwe lenzen voor u bestellen.

Veelgestelde vragen

  • In combinatie met een Visser Serviceabonnement is een controle altijd gratis. Anders betaalt u € 35,-.

  • Ook als u uw lenzen via het internet bestelt, is het mogelijk de oogcontroles bij ons te laten verrichten. Zo weet u zeker of u nog steeds de juiste lenzen draagt en of uw ogen gezond zijn. U kunt hiervoor een afspraak bij ons plannen voor een zogenaamde lensevaluatie.

  • Afhankelijk van het soort lenzen dat u draagt, kan de frequentie waarmee u op controle moet komen verschillen. Onze specialisten zullen u hierover informeren. Over het algemeen zijn één tot twee controles per jaar noodzakelijk om de gezondheid van uw oog goed te kunnen bewaken. Om die reden mag u één keer nieuwe lenzen bestellen zonder dat daar een controle aan vooraf is gegaan. Bij een volgende keer willen we graag uw ogen zien om er zeker van te zijn dat u zonder problemen verder kunt gaan met dezelfde contactlenzen.

Staat uw vraag er niet tussen?