Droge ogen onderzoek

Heeft u last van droge ogen en bent u vooralsnog de oplossing hiervoor niet tegengekomen? Plan dan een afspraak bij ons voor een droge ogen onderzoek. De tarieven vindt u onderaan deze pagina bij de FAQ’s.

Maak een afspraak

Klachten

Het droge ogen onderzoek is bedoeld voor mensen die last hebben van droge ogen. Dit kunnen mensen zijn die contactlenzen dragen, maar ook mensen zonder contactlenzen kunnen last hebben van droge ogen. Veelgehoorde klachten bij droge ogen zijn:

  • rode ogen
  • branderige ogen
  • het gevoel hebben dat er een zandkorrel in de ogen zit
Observatie van het oog

Onderzoek

Afhankelijk van de klachten doen we een aantal onderzoeken. Deze zijn bedoeld om erachter te komen wat de klachten veroorzaakt. De traanlaag bestaat uit vetten, water en eiwitten. Deze moeten in balans zijn met elkaar. Wanneer één of meerdere van deze onderdelen niet in voldoende mate aanwezig is, ontstaat er een onbalans met droge ogen als gevolg. Wanneer we weten welk onderdeel niet voldoende aanwezig is, kunnen we een therapie gaan volgen. Deze kan bijvoorbeeld bestaan uit druppels die één of meerdere onderdelen aanvullen, het poetsen van de oogleden, masseren van de talgkliertjes van de oogleden, of het dragen van bandagelenzen.

Veelgestelde vragen

  • Een droge ogen onderzoek kost zonder Visser Serviceabonnement € 82,-. Met een abonnement betaalt u € 35,-.

  • Een doorverwijzing van uw huisarts of oogarts kan, maar is niet noodzakelijk. Sowieso zal er bij een doorverwijzing altijd worden teruggekoppeld naar de verwijzer. Andersom kan ook: wanneer wij het nodig achten dat u gezien wordt door een oogarts, dan zullen wij u doorverwijzen.

Staat uw vraag er niet tussen?