Uw afspraak

Overstappen op contactlenzen is een belangrijke beslissing. Of u nu gezonde ogen heeft, last heeft van bepaalde klachten of een oogaandoening. Hieronder kunt u lezen wat u kunt verwachten als u een afspraak maakt bij Visser Contactlenzen.

Gezonde ogen

Aanpassen van uw contactlenzen

calendar

1. Eerste afspraak

Tijdens uw eerste afspraak wordt er door onze specialist beoordeeld welke lens er voor u het meest geschikt is en welke er voor u besteld gaat worden. Als u op medische grond een contactlens krijgt, dan zal dit in samenspraak met de oogarts gaan. Afhankelijk van het soort lenzen dat u gaat dragen, kan het zijn dat er aanmeetkosten berekend zullen worden. Dit wordt met u besproken door de specialist. Deze afspraak duurt circa 60-90 minuten.
user-focus

2. Tweede afspraak

Tijdens de tweede afspraak krijgt u uw contactlens. Door onze praktijkassistent wordt de lens bij u geplaatst. Uw ogen dienen vervolgens 30 minuten te wennen aan de nieuwe lens. Deze tijd brengt u door in de wachtkamer. Daarna vindt er een eindcontrole plaats door de specialist. Aansluitend op de tweede afspraak vindt direct de instructie plaats. Samen duren deze stappen 90 – 120 minuten.
lens

3. Instructie

Tijdens deze instructie wordt u geleerd hoe u de lens moet plaatsen, van het oog af moet halen, schoon moet maken, bewaren en welke vloeistoffen u moet gaan gebruiken. Tevens zullen de mogelijke abonnementsvormen worden besproken. Tot slot wordt er een nieuwe afspraak gepland voor de controle na een aantal weken dragen.

Veelgestelde vragen

  • Als u voor het eerst lenzen heeft besteld en deze lenzen zijn bij ons binnengekomen en gecontroleerd, dan bellen wij u op om een afspraak te maken voor een instructie. Tijdens deze instructie leert u de lenzen in te zetten, uit te halen en te verzorgen. De totale instructie neemt ongeveer een uur in beslag. Daar nemen we alle tijd voor, omdat wij vinden dat u vol zelfvertrouwen met het dragen van lenzen moet beginnen. De contactlenzen worden compleet geleverd, inclusief een handige starterset met lenshouder en vloeistof. Bovendien krijgt u duidelijke gebruiksinstructies mee, die u thuis nog eens op uw gemak kunt nalezen. Mochten er zich vragen of problemen voordoen, dan kunt u ons altijd bellen. Ook maken we direct een afspraak met u voor de eerste controle. Vooral in de beginperiode willen we uw ogen regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat de gewenning goed verloopt en om eventuele vragen te beantwoorden.

  • Juist omdat we uw lenzen zo zorgvuldig aanmeten, komt dat in de praktijk zelden voor. Daarom durven we u deze garantie te geven: mocht u binnen drie maanden merken dat u niet aan uw contactlenzen kunt wennen, dan worden bij inlevering van de lenzen de kosten van de lenzen vergoed. Dit geldt overigens niet voor contactlenzen op medische indicatie.

  • Om hier antwoord op te geven zouden wij eerst uw ogen moeten bekijken en meten om te zien wat voor u de mogelijkheden zijn. Het belangrijkste verschil tussen vormstabiele en zachte lenzen is dat vormstabiele lenzen langer meegaan en zachte lenzen gemakkelijker wennen. Welke lenzen we voor uw ogen het meest geschikt vinden, kunnen we pas beoordelen na de metingen en tijdens de proefpassing.

Staat uw vraag er niet tussen?