Contactlenzen op maat

De specialisten van Visser Contactlenzen zijn ervan overtuigd dat iedereen baat heeft bij een goede aanmeting van contactlenzen. Of het nu gaat om contactlenzen op medische indicatie of myopie remmende daglenzen voor kinderen. Elk oog is uniek en dient zorgvuldig bekeken te worden. Wilt u meer informatie over contactlenzen? Vul dan het formulier in.

Ogen controleren
Bianca van Elp en haar scleralenzen

Een einde aan 15 jaar hoofdpijn dankzij scleralenzen

Tegenwoordig is Bianca van Elp een onbevangen jonge vrouw die actief is als dagvoorzitter en spreker. Maar wat maar weinig mensen weten is dat ze 15 jaar lang kampte met zware hoofdpijn. Haar mooie blauwe ogen waren helaas erg slecht waardoor Bianca een bril moest dragen om te kunnen zien. Maar van die bril kreeg ze zware hoofdpijn. Pas met het ontdekken van de oorzaak (een extreme vorm van irregulair astigmatisme) kwam er een oplossing: scleralenzen. Specialist Jan de Vries zorgde voor de aanmeting van de contactlenzen die een einde maakten aan een 15 jaar lange lijdensweg. In een (video)podcast met als titel ‘Met Blauwe Ogen’ vertelt Bianca over haar ervaringen. (Foto Bianca: Studio LUSIN)

Bijziendheid bij kinderen

Het aantal kinderen in Nederland dat bijziend is (met een ander woord: myoop) neemt de laatste jaren explosief toe. Ook de specialisten van Visser Contactlenzen merken dat steeds meer kinderen bijziend worden. Vanuit hun expertise binnen het vakgebied vinden zij het belangrijk om voorlichting te geven over de sterke toename van het aantal myopen in Nederland. Bij al hun cliënten maar ook bij risicogroepen willen de specialisten bewustwording creëren over dit groeiende maatschappelijke probleem. Hiervoor bieden zij handvatten op het gebied van leefstijl (zoals de 20-20-2 regel) en starten zij indien nodig het myopie management traject. De belangrijkste boodschap die deze vakmensen ouders met kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar willen meegeven is: wacht er niet te lang mee om de ogen van uw kind door een specialist te laten controleren. Het effect van een myopiebehandeling is namelijk groter als er op jonge leeftijd mee gestart wordt. Omdat het wezenlijke punt de groei van het oog is, worden er bij een myopie traject meer controles ingepland dan bij reguliere lensdragers. De gemeten aslengtes kunnen dan beter worden gemonitord.

Myopie management
Mees Sengers beachvolleyballer

De scleralens van Mees

Beachvolleyballer Mees Sengers (18) werd drie jaar geleden bijna blind aan één oog door de Acanthamoebe parasiet. Gelukkig genas hij, maar het hoornvlies was zwaar beschadigd. Dankzij een door optometrist Albert Donker aangemeten scleralens ziet Mees weer prima en kan hij gewoon weer beachvolleyballen! Samen met zijn vaste teampartner Dirk Boehlé is Mees hard op weg zich aan te sluiten bij de absolute wereldtop.

Aanvraagformulier informatie over contactlenzen

Ik wens graag meer informatie over:*
Ik geef Visser Contactlenzen toestemming om mijn persoonsgegevens op te slaan en te verwerken. We gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen.*

Veelgestelde vragen

  • Omgaan met contactlenzen is niet moeilijk. Vraagt u het eens aan iemand die al contactlenzen draagt. Het inzetten en uithalen van de lenzen is een handigheidje dat u snel genoeg onder de knie krijgt. Vooral in het begin is het belangrijk dat u daar rustig de tijd voor neemt. Bij Visser Contactlenzen oefenen we eerst samen met u, net zolang tot u zich zeker genoeg voelt om het thuis alleen te doen. Na een tijdje ontwikkelt u uw eigen routine en wordt het een eenvoudige handeling. Heeft u er in de praktijk toch nog problemen mee, dan kunt u altijd bij ons terugkomen om nog eens te oefenen. Juist de nazorg is een belangrijk argument om voor Visser Contactlenzen te kiezen.

  • Als u voor het eerst lenzen heeft besteld en deze lenzen zijn bij ons binnengekomen en gecontroleerd, dan bellen wij u op om een afspraak te maken voor een instructie. Tijdens deze instructie leert u de lenzen in te zetten, uit te halen en te verzorgen. De totale instructie neemt ongeveer een uur in beslag. Daar nemen we alle tijd voor, omdat wij vinden dat u vol zelfvertrouwen met het dragen van lenzen moet beginnen. De contactlenzen worden compleet geleverd, inclusief een handige starterset met lenshouder en vloeistof. Bovendien krijgt u duidelijke gebruiksinstructies mee, die u thuis nog eens op uw gemak kunt nalezen. Mochten er zich vragen of problemen voordoen, dan kunt u ons altijd bellen. Ook maken we direct een afspraak met u voor de eerste controle. Vooral in de beginperiode willen we uw ogen regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat de gewenning goed verloopt en om eventuele vragen te beantwoorden.

  • De buitenzijde van scleralenzen is perfect rond. Hierdoor vallen de binnenkomende lichtstralen netjes op één punt op het netvlies. Daardoor is het beeld scherp, ongeacht hoe onregelmatig het hoornvlies daaronder is. Scleralenzen worden daarom vaak bij onregelmatig gevormde hoornvliezen toegepast, zoals bij keratoconus of een hoornvlies met littekens. Ook na een hoornvliestransplantatie kan een scleralens uitkomst bieden.

  • Als wij persoonsgegevens moeten opslaan, gebeurt dit altijd binnen een sterk beveiligde omgeving. Als u onze website formulieren invult, gebruiken wij uw persoonsgegevens alleen om contact met u op te nemen. Het kan voorkomen dat wij uw geboortedatum nodig hebben om er zeker van te zijn dat wij de juiste gegevens erbij halen. In onze privacyverklaring leest u hier meer over.

Staat uw vraag er niet tussen?

Visser Contactlenzen

De beste oplossing, de beste zorg.