Oogaandoeningen

Er zijn diverse oogaandoeningen waarbij contactlenzen een uitkomst bieden. In veel gevallen kan het zicht met een contactlens worden verbeterd of kan pijn worden verminderd of zelfs helemaal worden weggenomen.

Contactlenzen die hulp bieden

Veelgestelde vragen

  • Bijna iedereen kan contactlenzen dragen. Van jonge kinderen tot mensen die al een hoge leeftijd bereikt hebben. Er zijn zoveel verschillende soorten lenzen dat zelfs de meest ‘moeilijke’ ogen vaak toch lenzen kunnen verdragen. Sommige oogafwijkingen kunnen ook alleen met lenzen gecorrigeerd worden; de zogenaamde medische indicaties. Belangrijk is dat iemand goed voor de lenzen kan zorgen. Ook als u vroeger al lenzen geprobeerd heeft maar er niet aan kon wennen, wil dat niet zeggen dat er voor u helemaal geen mogelijkheden zijn. Er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Komt u er gerust eens over praten.

  • Op dit moment kan dat nog niet. We werken er hard aan om dit in de nabije toekomst mogelijk te maken.

  • Om hier antwoord op te geven zouden wij eerst uw ogen moeten bekijken en meten om te zien wat voor u de mogelijkheden zijn. Het belangrijkste verschil tussen vormstabiele en zachte lenzen is dat vormstabiele lenzen langer meegaan en zachte lenzen gemakkelijker wennen. Welke lenzen we voor uw ogen het meest geschikt vinden, kunnen we pas beoordelen na de metingen en tijdens de proefpassing.

Staat uw vraag er niet tussen?

Visser Contactlenzen

De beste oplossing, de beste zorg.