• St. Annastraat 93
  • 6524 EJ Nijmegen
  • 088 900 80 80
  • Lettergrootte

Passing

Tijdens een passing wordt er uitgebreid naar uw ogen gekeken en wordt de sterkte van de lenzen bepaald. Aan de hand van de resultaten brengt onze optometrist/contactlensspecialist een advies uit over het voor u meest geschikte soort lenzen. Daarnaast informeert de specialist u over de kosten van de lenzen en over het Visser Serviceabonnement.

Proeflenzen

Indien u na de passing besluit om lenzen te bestellen, is het traject als volgt:

  • er worden proeflenzen voor u besteld;
  • wanneer de proeflenzen binnen zijn, controleert de specialist hoe deze in uw ogen zitten. In veel gevallen krijgt u op dit moment ook een instructie, waarin u geleerd wordt hoe u de lenzen moet inzetten en uithalen. Dit hangt er onder andere van af of u al eerder vergelijkbare lenzen heeft gedragen. Tijdens de passing heeft de specialist samen met u bepaald of deze instructie nodig is.
  • Nadat u de proeflenzen circa twee weken heeft uitgeprobeerd, vindt er nog een nacontrole plaats. Als de lenzen goed bevallen en ze ook goed in uw ogen zitten,  worden de definitieve lenzen voor u besteld. Bevallen de proeflenzen niet goed, dan krijgt u andere proeflenzen mee en volgt later wederom een nacontrole.

Kosten passing

In onze prijslijst vindt u de kosten voor passingen terug. Wanneer u tijdens de passing niet geschikt bent gebleken voor het dragen van contactlenzen of u besluit zelf om toch geen lenzen aan te schaffen, dan hoeft u dit consult niet te betalen. Indien u besluit het aanpastraject te gaan volgen, dan zijn daar wel kosten aan verbonden.

Contact

Wilt u een afspraak maken voor een passing? Neem dan contact op met ons servicebureau; zij helpen u graag verder.