• St. Annastraat 93
  • 6524 EJ Nijmegen
  • 088 900 80 80
  • Lettergrootte

Welkom bij Visser Contactlenzen

Welkom bij dé specialist op contactlensgebied

Overstappen op contactlenzen is een belangrijke beslissing. Of u nu gezonde ogen heeft, last heeft van bepaalde klachten of een oogaandoening. Ook wanneer u twijfelt door slechte ervaringen met contactlenzen in het verleden of door medische redenen, bieden wij u een groot scala aan mogelijkheden. Mogelijkheden al dan niet in nauwe samenwerking met uw oogarts. Zo bieden wij iedereen een goede en veilige oplossing én de juiste zorg.

Visser Contactlenzen is een gespecialiseerde contactlenzenpraktijk met een team van voornamelijk optometristen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nijmegen. Vele oogartsen vertrouwen op onze deskundigheid wanneer zij voor hun patiënten een toepassing of oplossing zoeken. Door onze speciale, medische toepassingen zijn we zelfs internationaal bekend.

Inmiddels hebben wij vele vestigingen verspreid over het land. Het merendeel van onze vestigingen vindt u op de polikliniek oogheelkunde in een ziekenhuis. In Nijmegen, Helmond en ‘s-Hertogenbosch beschikt Visser Contactlenzen over een zelfstandige praktijk.

Uw eerste afspraak
Tijdens uw eerste afspraak wordt er door onze specialist beoordeeld welke lens er voor u het meest geschikt is en welke er voor u besteld gaat worden. Als u op medische grond een contactlens krijgt, dan zal dit in samenspraak met de oogarts gaan. Afhankelijk van het soort lenzen dat u gaat dragen, kan het zijn dat er aanmeetkosten berekend zullen worden. Dit wordt met u besproken door de specialist. Deze afspraak duurt circa 60-90 minuten. Meer informatie over onze verschillende oogonderzoeken en een bijbehorende prijslijst leest u hier.

Uw tweede afspraak
Tijdens de tweede afspraak krijgt u uw contactlens. Door onze praktijkassistent wordt de lens bij u geplaatst. Uw ogen dienen vervolgens 30 minuten te wennen aan de nieuwe lens. Deze tijd brengt u door in de wachtkamer. Daarna vindt er een eindcontrole plaats door de specialist. Deze afspraak duurt circa 40-60 minuten.

Instructie
Aansluitend op de tweede afspraak wordt er een instructie gepland. Tijdens deze instructie wordt u geleerd hoe u de lens moet plaatsen, van het oog af moet halen, schoon moet maken, bewaren en welke vloeistoffen u moet gaan gebruiken. Tevens zullen de mogelijke abonnementsvormen worden besproken. Deze afspraak duurt circa 40-60 minuten. Tot slot wordt er een nieuwe afspraak gepland voor de controle na een aantal weken dragen.

Mocht u nog vragen hebben of kunt u niet komen naar de geplande afspraak, dan kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer: 088 – 900 80 80, of bekijk de 25 meest gestelde vragen over contactlenzen.